Foto blogg ++

Sy i ermer på Lindteingenseren med madrassting

Hvordan sy i ermer på Lindteingenseren!

Jeg anbefaler å sy med madrassting da dette blir praktisk talt usynlig. Fest ermet mot bolen slik at der du festet tråden på armen kommen nederst på bolen. Putt armen inni bolen rettside mot rettside, se bildet under her. La genser ligge på denne måten mens du syr. Begynn på skulder og sy ned på hver side, bruk en butt synål når du gjør dette. På grunn av at det er flere masker på den vannrett delen enn den loddrette delen må man hoppe over 2 masker med jevne mellomrom. Dette er for å få sammensyingen jevnt og fint.

Klart for å sy i sammen

Denne genseren har 4 omganger med belegg.

Bilde av belegg
Bilde av belegg

Jeg syr med samme garn som jeg strikker med. Jeg syr med madrassting slik jeg har vist på bildene under her. På armen syr jeg helt i starten av belegget og på bolen syr jeg rett innenfor sårkanten. Stram tråden underveis. Sømmen blir helt usynlig når du gjør det på denne måten.

Skisse madrassting

Når du har sydd ferdig armene på bolen og festet tråden er det det tid for å se over at det er noenlunde likt på begge armene. Ser det fint ut fra rettsiden? Juster eventuelt hvis du ikke er fornøyd. Fest trådene under armen. Når du er klar så er det nå tid for å feste belegget over sårkanten på ermet. Dette gjøres på vrangsiden.

Se video av hvordan belegget skal brettes https://youtu.be/7THYgCl-Rj

Sy belegget fast til genseren på vrangsiden med lette sting rundt hele armen. Sånn ser det ut på rettsiden når jeg er ferdig

Tilbake til hovedinlegg her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.