Foto blogg ++

Nord-Island

Kopasker
  • 1. Hovedstadsregionen
  • 2. Den sørlige halvøya
  • 3. Vest-Island
  • 4. Vestfjordene
  • 5. Nordvest-Island
  • 6. Nordøst-Island
  • 7. Øst-Island
  • 8. Sør-Island

Nordvest-Island og Nordøst-Island overlapper hverandre litt. Noen ganger kalles de samlet for Nord-Island.

Naturen er helt magisk her på nordøst Island. Det er unike geologiske formasjoner her samt gode muligheter for å se og høre noen av verdens mest sjeldne arktiske fugler. Det er få turister og lav befolkningstetthet, så du kan definitivt nyte naturen i fred og ro.

Lyset her er helt spesielt og du kan se midnattssolen. Som andre steder på Island kan været skifte fort, men her regner det i hvert fall mye mindre enn i min hjemby Bergen.

Komme seg hit

For å komme hit foreslår jeg å fly til Akureyri flyplass og kjøre nordover derfra. Det første tettstedet du kommer til er da Husavik, kjent fra filmen Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga med Will Ferrell. https://www.imdb.com/title/tt8580274/. Husavik er et fint sted å bo og det er flere restauranter som er åpen om sommeren. Det er også en cruisehavn så byen er veldig populært reisemål.

Neste tettsted er Kopasker som ligger ca 2t fra Akureyri, det er her jeg har bodd mesteparten av tiden jeg har vært på Island. Tettstedet ligger i kommunen Nordurping og har under 150 innbyggere, plassert mellom Oxarfjordur i øst og Melrakkasletta i nord. Her finner du kirke, campingplass, fyrtårn, flyplass, matbutikk, vin/øl-utsalg, skole, jordskjelvsenter, helsesenter, museum, apotek, bilverksted og selvbetjent bensinstasjon, alt i entall. For å rekke butikken må du følge med på åpningtidene! de er korte.

Nærmeste tettsted etter Kopasker er Raufarhöfn i øst. Spesielt om vinteren kan du føle deg ganske isolert her på nordøst Island. Det kan være bra eller dårlig, alt etter hva du er ute etter. Det er mye mere liv her om sommeren når turistene kommer, jeg har inntrykk av at det er mye turglade folk, fiskere og fuglekikkere som kommer hit.

Det er 2 kjente og kjære turistveier her i nord og der er:

Steder verdt å få med seg:

Sjekk veiforholdene

Det kan være lurt å sjekke veiforholdene før du drar! En nettsiden som jeg har brukt my er denne fra Umferdin. Den har oversikt over alle veiene på Island, samt live kamera på flere av strekningene. Du kan til og med se hvor mange biler som har passert siste døgnet.

Safe Travel ❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.