Foto blogg ++

Klippe opp til ermer på bolen

Hvordan klippe opp til ermehull på Lindteingenseren! Når du avslutter strikking av ermene er det viktig at du feller løst av og prøver å felle de to ermene like stramt. Da får du nemlig samme bredde på begge armen der du skal feste den på bolen. Mål opp bredden på armene og marker på bolen hvor mye du skal klippe. Jeg klippet ermehullene like stor som ermet var.

Tips! Hvis du er usikker så la hullet på bolen heller bli litt mindre enn litt for stort.

NB! Du trenger ikke symaskin for å gjøre dette, men det går mye fortere

Marker med en kontrastfarget tråd rundt det området som skal syes. Sy sikksakk søm med maskin rett innenfor den kontrasfargete tråden og følg maskene på bolen når du syr, slik at det blir jevnt. Bruk samme farge på sytråden som genseren. Klipp så opp mellom sømmene. (Se bilde hvit genser)

Du kan også feste en kontrastfarget tråd akkurat der du skal klippe slik at du syr i maskene rundt den tråden. (se bilde rosa genser)

Uansett metode så skal du sy en sammenhengende U-form, altså på siden og i bunnen. Spesielt nøye må du være i «hjørnene» nederst i U formen.

Kontrastfarget tråd rundt der jeg skal sy.
Kontrastfarget tråd rundt der jeg skal sy
Zoom på detalj av søm rundt kontrasfarget tråd
Kontrastfarget tråd der jeg skal klippe
Kontrastfarget tråd der jeg skal klippe i strikketøyet
Kontrastfarget tråd der jeg skal klippe, tråden drar jeg nedover mens jeg klipper.

Som sagt sy med sikksakk søm en gang rundt der du skal klippe opp. Klipp så opp med saks og kast over med sikksakksøm etterpå. Så tilsammen må du sy minst 2 sømmer oppå hverandre på hver arm.

Når du syr på strikk med maskin bør du lette på trykket på symaskinfoten. Har du nål for jersey og stretch stoffer kan du med fordel bruke en av de.

Ferdig klippet opp ermehull
Ferdig klippet opp ermehull

Tilbake til hovedinlegg her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.