Du finner Kopasker i kommunen Norðurþing. Den største byen i kommunen er Húsavík, med en befolkning på 2 307 innbyggere. Andre bosetninger Raufarhöfn (befolkning 186) og Skinnastaður.

Kopasker er en søt liten fiskerlandsby 1 time nord for Husavik og er nå nede i 122 innbyggere. De fleste som bor her jobber med produksjon av fisk og lam. Byen er mest kjent for et jordskjelvsenter og museum. De fleste servicebehov blir dekket i denne byen og de har tilbud som; dagligvarebutikk med bensinpumpe og vinbudin. De har også apotek, frisør, eldresenter og bilverksted. Det er også et hostel og campingplass i byen.

Koordinater: 66° 18′ N, 16° 27′ W

Nordøst Island

Jordskjelvsenter

Du vil finne informasjon om den seismiske aktiviteten i Oxarfjordur i 1975; the Kopasker earthquake 13. januar 1976 og de vulkanske utbruddene ved krafla 1975 – 1984. Du kan se video fra jordskjelvet i 1975 her

Flystripe

Bak Kopasker er det en gruset flystripe og ut dit er det anlagt en gruset vei, prøv den som fottur eller joggetur! Det er en liten høyde mellom flyplassen og veien ut dit så du kan gå en rundtur. Fyrtårnet ligger helt i vest, rett ved flystripens sør ende og det er også en fin sti ut til tårnet langs sjøen. Videoen under er fra veien ut til flystripen.

Walking path in Kopasker

Rundtur fra Campingplassen

Rundt Kopasker er det flere vann og du vil finne stier i området rundt disse. Det er gode muligheter for å se spesielle fugler som er typiske for området som f.eks Horndykker (Podiceps auritus. Se bildet under for merket tursti. Den heltrukne røde linjen tar ca. 1.5 time å gå. Det er også en fin tur å gå ut til fyret og tilbake.

Kopasker hike suggestion map

Det er også en del hester på gårdene i nærheten og kunstnerer Sigurlína J. Jóhannesdóttir har laget en del menneskelige figurer som står plassert rundt på jordet. Figurene oppleves som fugleskremsler, uansett er de kreative og et artig innslag i området. Du kan se de fra bilveien når du kjører til Kopasker.

En vennlig og fredelig by, med nærhet til andre plasser vært å besøke

Horses – taking a stroll – around the lake

Horses – taking a stroll – around the lake