En Reise Gjennom Naturens Prakt

Dypt forankret i Islands røffe landskap ligger en fortryllende veistrekning kjent som Diamond Circle. Denne fengslende ruten gir et glimt inn i landets urørte skjønnhet, og viser noen av de mest ikoniske naturundrene. Fra majestetiske fossefall til boblende geotermiske områder, presenterer Diamond Circle et uforglemmelig eventyr for de som ønsker å fordype seg i Islands rå og urørte villmark.

De Underfulle Attraksjonene langs Diamond Circle:

 1. Goðafoss: Gudenes Fossefall
  • Beliggende i distriktet Bárðardalur, er Goðafoss et pustende fossefall kjent for sin rene kraft og skjønnhet.
  • Legenden sier at i år 1000 e.Kr. kastet Islands lovtaler Þorgeir Ljósvetningagoði statuer av norrøne guder i fossefallet, som symboliserte Islands konvertering til kristendommen.
  • Besøkende kan beundre Goðafoss’ kaskaderende vann fra ulike utsiktspunkter, hver med en unik perspektiv av denne naturperlen.
 2. Mývatn-sjøen: Et Paradis for Fugletittere og Natur-Entusiaster
  • Omringet av vulkanske landskap, er Mývatn-sjøen et paradis for fugletittere, hjem til en mangfoldig rekke av fuglearter, inkludert ender, svaner og gjess.
  • Utforsk den utenomjordiske Dimmuborgir, et eldgammelt lavafelt preget av skremmende steinformasjoner og lavasøyler.
  • Slapp av i de beroligende vannene til Mývatn Naturbad. Geotermiske varme kilder tilbyr en foryngende opplevelse midt i Islands karrige skjønnhet.
 3. Dettifoss: Europas Kraftigste Fossefall
  • Plassert i Vatnajökull nasjonalpark, er Dettifoss hyllet som Europas kraftigste fossefall, med strømmer av glacialt smeltevann som kaster seg over de røffe klippene.
  • Dettifoss’ rene kraft skaper et skue av tåke og spray, kaster regnbuer i sollyset og etterlater besøkende i ærefrykt for naturens storhet.
  • Tilgjengelig fra både øst- og vestsiden, tilbyr Dettifoss panoramautsikt som viser den rå kraften til Islands glacialle elver.
 4. Húsavík: Porten til Polarsirkelen
  • Kjent som hvalobservasjonens hovedstad på Island, tilbyr Húsavík besøkende muligheten til å møte majestetisk marint liv, inkludert knølhvaler, minkehvaler og spekkhoggere.
  • Bli med på en spennende hvalobservasjonstur fra havnen, hvor kunnskapsrike guider gir innsikt i oppførselen og leveområdene til disse praktfulle skapningene.
  • Utforsk de sjarmerende gatene i Húsavík, prydet med fargerike hus og sjarmerende kafeer. Oppdag byens rike maritime historie på Hvalmuseet.
 5. Åsbyrgi: en imponerende canyon
  • Plassert i regionen av Vatnajökull nasjonalpark. Navnet Åsbyrgi betyr «Gudenes by», og ifølge islandsk mytologi ble denne geologiske formasjonen dannet av fotavtrykkene til Sleipner, Odins åttebeinte hest.
  • I tillegg til å tilby flotte turmuligheter, har Åsbyrgi også kulturell betydning. Det finnes spor av tidlige menneskelige bosetninger i området. Det er en rik folklore knyttet til canyonen, som bidrar til dens sjarm og appell.

Diamond circle fanger essensen av Islands urørte skjønnhet, og inviterer reisende til å begi seg ut på et uforglemmelig eventyr gjennom sine forbløffende landskap.

Fra brølende fossefall til rolige geotermiske kilder

Hvert stopp langs ruten tilbyr et glimt inn i de geologiske kreftene som har formet denne avsidesliggende øynasjonen. Enten du er en natur-entusiast, en eventyr-søker eller bare en nysgjerrig reisende, lover denne rundturen en opplevelse som vil etterlate et uutslettelig preg på sjelen din. Så pakk bagasjen din og gjør deg klar til å bli fortryllet av Islands gåtefulle Diamond Circle!

Tilbake til hovedside om nordøst Island her

Love Desi ❤️