Wow, bare wow – dette er den mest fredelige og vakre fotturen jeg noen gang har dratt på!

Jeg var heldig med været begge gangene jeg har gått denne turen, og det er viktig, for turen går ved klippene ved Grønlandshavet og området er ganske flatt så ingenting skjermer deg mot kreftene fra vinden. Det er en liten parkeringsplass der du starter fotturen, jeg måtte parkere ute i hovedveien i løpet av våren fordi veien var skadet, så ble turen litt lengre.

Turen er 8km og vi brukte 3 timer.
Inkludert pause og flere fotostopp

Det er mye fugler her sommerhalvåret og vi fikk faktisk sett den berømte fuglen Atlantic Puffin der!

Jeg anbefaler å ta med kamera, mat og drikke, solbriller og vindjakke

📷 🕶 🧥🚰 🥪

Raudanes Point

Det er en rundtur som tar deg langs kysten via en sti og tilbake langs en grusvei. Det er 16 nummererte steinformasjoner på turen, og det er et kart i starten som viser hvor disse er plassert og navnet på formasjonene. Skiltene er dårlig vedlikeholdt, så det var ikke alle jeg fant på veien.

Første punkt på turen er Haabjarg, en 60m høy klippevegg. Turen er perfekt for foto og fugleinteresserte. Formasjonene endrer uttrykk etter hvilken vinkel du ser dem fra, så det er gode muligheter for unike bilder. Det er som å gå i et eventyrland, alene, og hvor enn du snur deg er det et landskap som tar pusten fra deg.

Raudanes Point
Gatastakkur 

En av de mest kjente formasjonene er Gluggur klippen eller «Peekhole», som du kan se i bildet under.

På neste strand, Stakkabásar, er det en liten grotte som heter Hannesarhellir. Navnet Hannes er risset på veggen inne i hulen. Det sies at i de siste årene av det nittende århundre fant to sjømenn ly der i en voldsom storm. En av dem risset navnet hans og partnerens initialer på veggen med lommekniven.

Brik (I think)

Hvordan komme seg hit:

Jeg kjørte fra Kopasker til Raudanes og du kan se på bildet hvor jeg parkerte. Parkering har følgende adresse i google maps: Rauðaness, 681, Iceland

Koordinater: 66.2552045° N 15.723199° W

Du kan se stisporet mitt på bildet under. Den blå prikken er startpunktet, og den rød prikken er lokasjonen til «Gluggur».

Håper du tar deg tid til turen hvis du besøker Nord-Island ❤️

Tilbake til hovedside for turer i Nordøst Island her