Nordtveitgrend, start tur.
Nordtveitgrend

Turforslag til Aksla: Parker langs vegen på Nordtveitgrend, ved bedehuset. Det er skiltet tur til Revurefjellet ved p-plassen. Følg samme sti som til Revurefjellet, men ved stikrysset i Svineskaret tar du av mot Aksla. Flott tur med variert terreng og nydelig 360 graders utsikt på toppen

Kart med stikryss Svineskaret
Stikryss i Svinaskaret

Stikryss Svineskaret
Stikryss i Svinaskaret

Valgte å gå en rundtur, med retur via Setradalen. Begge veier har sti som er merket med rødt/hvitt. Litt dårlig merket nede i Setradalen, men det gjelder å følge elven/bekken nedover så går det bra. Det er helt klart finest utsikt når du går «eggen» opp og ned. Det er kjekt å ha flere muligheter hvis det f.eks blåser mye fra vest, da er det «lunere» å gå ned på østsiden og ned i Setradalen.

Stispor fra Garmin
Stispor på kart – Garmin
  • Tid opp: 1 t og 35 min
  • Tid ned: 1t og 15 min
  • Stigning: 35-513moh
Utsikt fra Aksla mot vest
Utsikt mot vest

På toppen av Aksla står du i krysningen mellom Yddal naturreservat og Geitaknottene naturreservat!

Stiene er lett å finne og likte spesielt siste del mot toppen av Aksla, der det er fantastisk utsikt mot vest mens du går på «eggen» mot selve Aksla. Det er forøvrig flere våte partier på denne turen så ville valgt sko som tåler det.

For de som bruker Postkassetrimmen er det hele 4 postkasser på denne turen. (2022)

  • Vetlasteret
  • Vetlavatnet
  • Svineskaret
  • Aksla

Kan også ved en liten omvei gå til Nordtveitsetret, der er det også en postkasse.

Du kan laste ned GPX stisporet mitt her

For Google Maps her

God tur ❤️