Strikke med opprekksgarn – min erfaring

Hadde en utrolig fin Lindtein strikkegenser i str. xs som ikke passer til noen i familien lenger. Den var lite brukt og fremstod omtrent som ny. Garnet var kostbart så ville egentlig finne en måte å gjenbruke dett på. Bestemte meg derfor for å rekke opp igjen hele genseren, for så å bruke opprekksgarnet i en annen strikkeoppskrift.

Lindteingenser i xs

Gjenbruk av garn er jo bærekraftig og økonomisk, så det må vel bli bra. DSA Pus er et tykt og solid gran så det var ikke noe problem å rekke det opp igjen. På grunn av at ermene er sydd i, så fikk jeg ikke brukt alt garnet, men skal lage pannebånd av en del av det som ble for smått til å rekke opp.

Jeg surret bare opprekksgarnet direkte opp i et nytt nøste, uten å gjøre noe mer med det.

Jeg vil ha en litt større genser denne gang, så valget falt på en genser fra et hefte jeg hadde liggende fra Sandnes garn.

Sandnes Garn hefte 1517

Flettegenser nr.12

Garn: DSA pus

Farge: 4029

Str: M

Jeg hadde ett nøste til overs fra den opprinnelige genseren og det kommer godt med siden jeg skal strikke større, men må nok kjøpe mer garn også for å bli ferdig. Se bildet under for å se hvor langt opprekksgarnet rakk! Jeg har strikket bolen helt opp til der jeg har felt til ermehull og begynt på en arm.

Genseren strikkes videre med vanlig garn

Flettegenser nr.12 av opprekksgarn
Flettegenser nr.12 i Medium av opprekksgarn

Jeg kjøpte 3 nye nøster og strikket videre på oppskriften. Her kan du se armene samlet på bolen.

ermene samlet på bolen og klar for raglansfelling.

Så var det å strikke videre med raglansfelling samtidig som jeg fulgte mønster rapporten og til slutt var det å strikke halsen.

Ferdig med genser

Jeg hadde nok garn heldigvis og satt til slutt igjen med ca. et halvt nøste!

I tillegg laget jeg også to pannebånd av ribben til den opprinnelige genseren samt litt av bærestykket som var sydd sammen.

2 stk pannebånd

Veldig fornøyd med å få meg en ny genser med kun 3 nøster!!

Jeg fikk kjøpt garnet på salg, så genseren kostet meg 242kr (inkludert frakt på garn).

Ikke så dumt med tanke på at det er 70% baby alpakka i garnet.

Riktig fin strikkedag til deg ❤️

Annet strikkerelatert klikk her