Turforslag

All the way

Og sist og ikke minst kommer det siste turforslaget mitt i Lepsøyskogen, hele veien ut eller All the way. Dette er en lang tur som passer fint til en helgetur, men kan selvfølgelig gå i ukedagene også, men det kan bli for mørkt og det er ikke mye gatelys som hjelper deg på denne stien for å si det sånn 🙂

Jeg startet turen ved Mørkevågen og det er en parkeringsplass rett før broen som alltid har en god del ledige P-plasser. Det er rett ved et busstopp med Google Plus Code-koden 593W+JX.

Husk at du går på skogbunnen hele turen så hvis det har regnet mye så er det lurt med støvler eller goretex sko. Turen begynner med en grusvei langs sjøen (mørkevågen) og når du kommer inn i skogen er det et fuktig område ganske med en gang, så hvis det er veldig bløtt her så forvent det flere steder på turen.

Det er lagt ut planker og slikt ved noen av de bløte partiene, men det kan ikke sammenlignes med andre opparbeidete stier. Det er ikke noe turlag som jeg vet om som vedlikeholder stiene her.

Kartbilde skispor retur

Jeg gikk relativt raskt og brukte en time ca. Denne turen er ikke egnet for små barn grunnet flere bratte partier.

Tid og lengde – Turen ut

Igjen er naturen variert på denne turen, du går mest i furuskog med det er også flere granskoger som passeres. Også her er det vanskelig å holde seg på riktig sti, det er noen «høyder og daler»som skal passeres og da gjelder det og finne den riktige stien på andre siden.

Collage med bilder fra turen
Collage med bilder fra turen

Den store mørke granskogen

Den ene granskogen lengst ute er ganske mørk og dyster og det er veldig stille her. Du hører kun småbåter (om sommeren). Det er mye fint sollys som slipper inn gjennom tretoppene på en solskinnsdag og stillheten her er bare magisk.

Etter granskogen er det igjen furuskog og du passerer et par viker med strand. Veldig idyllisk og du har blandt annet utsikt mot Hagavik kysthospital. Etter hvert kommer du ut til en leirplass med strand på begge sider, du kan gå enda lenger ut men det er litt dårlig sti og kupert, men det er veldig fint der og du har fritt utsyn mot alle båtene som passerer Ulvesundet. Det er dessverre ikke mulig å gå til Ullsundholmen, men du kan ta med deg badetøy og svømme over de 15 meterne hvis du vil.

All the way
Ullsundholmane
Ullsundholmen

På et skjer ved Ullsundholmen er det en statue som er kalt Havjomfruen og Hypolytos, det hadde vært utrolig kjekt om de hadde bygget en liten bro ut til holmen så man kunne ha sett på Havjomfruen på denne fotturen, men det er foreløpig et kunstverk for båtfolket.

Du kan gå samme sti tilbake, men for å få litt variasjon valgte jeg å gå på andre siden av Lepsøyvannet på returen.

Kartbilde skispor retur
Retur
Tid og lengde – returen

Turen ut er i blått og returen er i grønt.

Kartbilde skispor tur og retur
Tur og retur

Lenker:

For flere turforslag i Lepsøyskogen se HER

Tursporet mitt kan lastes ned som GPX fil

Retursporet mitt kan lastes ned som GPX fil

GOD TUR