Turforslag

Lepsøyvannet rundt via hovedvei

Turen starter med broen til Lepsøy og ender ved krysset på toppen av bakken opp til Lepsøyneset. Turen går rundt Lepsøyvannet og på østsiden av vannet gikk jeg på stien oppe i skogen, ikke den nede langs vannet. Der tok jeg en også en avstikker ned til sjøen, i relativt bratt terreng, men det er fint ved sundet som ligger der mellom Lepsøya og Geitøya. På slutten av turen måtte jeg passere et inngjerdet område. Det er port i hver ende der, men det er åpent og fint turterreng der. Turen avsluttes på grusvei langs et sauebeite og videre på asfalt til Lepsøyneset. Turen mellom start og stopp er langs hovedvei og det er stykke uten fortau så pass på trafikken.

Se bildet under for sporet mitt rundt Lepsøyvannet!

Sporet mitt for Lepsøyvannet rundt
Lepsøyvannet rundt

Det er flere som kaller skogen på Lepsøy for trollskogen, for det er så lett å gå seg vill der!

Under her er det et par bilder jeg tok på turen, noen av bildene er vist som miniatyr på det første bildet. Det er for at du kan se hvor jeg tok bildet.

Geitøya bilde
Utsikt mot Geitøya
Lepsøyvannet bilde
Lepsøyvannet

Det er vakkert der.. Skogen har et rikt fugleliv og mye gammel skog. Skogen er kupert og det veksler mellom løvskog, furuskog og barskog med mosedekket teppe under. Det er mye rotvelt og flere steder er det relativt bløtt.

Topo GPS skjermdump
Skjermbilde fra en app som heter Topo GPS
Flyfoto turspor
Sporet mitt vist på flyfoto

Jeg brukte 1 time på turen, men jeg stoppet mye for å ta bilder her og der og å filme. Turen kan potensielt ta mye kortere tid. Men ta deg gjerne tid til å høre på all fuglesangen og nyt naturen. Plukk med deg noe grønt og fyll vasene med hjemme.

God tur og ikke gå deg vill da 😉

Link til kart som jeg bruker på telefonen min her

Link til PGS klokke som jeg har brukt her