Det er noe med ett nytt år som gjør at jeg får lyst på en stilforandring i hjemmet. Men energinivået er gjerne ikke på topp så det må være noe som er enkelt og heller ikke koster for mye da januar ofte er måneden man ønsker å komme ovenpå igjen økonomisk.

Når januar har kommet godt i gang og julepynten er pakket vekk er det tid for å ta en god titt på hvordan det egentlig ser ut hjemme hos seg selv, eller hva?

Det kritiske blikket mitt feier over stuen og det slår meg at alle de bildene jeg arvet av mormor, med gullramme rundt egentlig ikke passer inn i stuen vår i det hele tatt. Jeg gremmes! men bildene kom i det minste opp på veggene, ikke verst bare det. Og jeg er veldig godt fornøyd med innholdet eller kunsten om du vil, men herregud de rammene krasjer med det meste av det andre vi har i stuen. Det er på høy tid med en stilforandring eller stilforbedring om du vil!

Jeg gikk likeså godt gjennom alle rammene vi har i husets oppholdsrom i 1. etg som stue, kjøkken og inngangsparti/hall og fant ut at det sikkert er lurt å bytte ut alle rammene i disse rommene, når jeg først er i gang, slik at vi får en gjennomgående stil her.

Jeg hadde bestemt meg for at jeg ville ha en type ramme som både er smal i bredden og i dybden slik at utrykket blir enkelt og minimalistisk. Jeg brukte litt mer tid på å velge farge på rammene, det stod egentlig mellom hvit, svart og sølvfarget. Jeg ville ha samme farge på alle rammene og jeg endte til slutt opp med hvitfargete rammer. Det var den fargen som passet best inn sammen med alt det andre vi har.

Jeg tok mål av de rammene jeg allerede hadde og dro for å kjøpe inn nytt. Heldigvis er det januarsalg så jeg fikk veldig fine rammer for en billig penge.

Totalt byttet jeg ut 13 bilder og resultatet ble veldig bra. Jeg er super fornøyd og det beste er at det kostet meg under 300kr for denne fornyelsen. Og ingenting er vel bedre enn det i januar? Noen av rammene var oljemaleri på lerret med gullramme rundt, der fjernet jeg bare gullrammen og hengte lerretet direkte på veggen. Det så med en gang mer stilfullt og tidsriktig ut. Selve motivet kom også bedre frem synes jeg.

Lerret uten ramme -stilforandring

Så har du lyst på en stilforandring uten at du trenger å blakke deg, bytt ut noen eller alle rammene dine. Heng de gjerne opp på en ny måte!

Jeg lover deg at det utgjør en stor forskjell i rommet.

Rammer fra Jysk
Rammer fra Jysk
Rammer fra Jysk
Stilforandring tips: Rammer fra Jysk
Stilforandring tips

Mine go-to steder for å kjøpe rammer:

  • IKEA
  • Bolia
  • Jysk
  • Kremmerhuset
  • Lagerhaus

Jeg vil også tipse om to nettbutikker som jeg synes er veldig inspirerende hvis du er på jakt etter en stilforandring;

Stilforandring
Utdrag fra Desenio.no
Stilforandring inspirasjon fra 
POSTER STORE
Stilforandring inspirasjon fra posterstore.no

Lykke til med ditt januarprosjekt 🙂