Da ble jeg endelig ferdig med Lothepusgenseren til mannen min.

Strikket genseren i originalgarnet, men måtte gå ned ett 1/2 nr på pinnestørrelsen for å få tilnærmet riktig strikkefasthet. Jeg synes genseren var grei å strikke og oppskriften enkel å følge. Har laget en photo collage under her for å vise litt hvordan genseren ble til steg for steg. Jeg strikket genseren i størrelse Small og brukte 14 nøster lysegrå melert (1421) og 1/4 nøste grå melert(1420).

Grunnet at jeg ikke klarte helt å få riktig strikkefasthet ble genseren mer mot størrelse Medium, men jeg hadde heldigvis kjøpt strikkepakke for Medium størrelse. Satt igjen med litt over ett nøste lysegrå melert til slutt.

Garnprodusent: Dale garn

Garntype: Natural Lanolin Wool

#dgLanolinWool

Link til garn her.

Bol og armer ferdig
Forstykket og bakstykke ferdig, sydd sammen ved skuldrene
åpning til arm
Halsen på "ventetråd"
Halsen snart ferdig, skal syes fast til det grå feltet når ferdig strikket
Lothepusgenseren
Sydde på to knapper

Jeg kjøpte strikkepakke fra Strikkemekka og det var heldigvis nok garn til genseren. Det fulgte også med et Lothepus merke som kunne syes på, men mannen ville ikke ha det på. De to knappene som jeg har sydd på i halsen fulgte ikke med i garnpakken. Det er forsåvidt greit det, men litt kjedelig hvis du glemmer å kjøpe det inn og ikke har noe på lur, når du trenger de.

Strikket med

pinne nr. 3.5

vrangbord pinne nr. 3

Jeg kommer nok til å strikke flere Lothepus gensere etterhvert for vi ble veldig fornøyd og den er blitt brukt mye. Det er en ganske varm ullgenser, men samtidig så er den den ikke for tykk så den kan godt også brukes inne.