Lindeingenser ferdig montert
Lindteingenser ferdig montert

Hvordan sy sammen Lindteingenseren!

Så er du endelig er ferdig å strikke Lindteingenseren og har bare lyst å begynne å bruke den, men denne genseren må monteres først. I dette innlegget har jeg samlet alle teknikkene jeg synes er best for å få et fint resultat. I ettertid har denne genseren kommet med en raglan versjon og da slipper du all montering, men dette innlegget er ment som en hjelp til de som strikker med den originale oppskriften.

Jeg har strikket denne genseren i PUS fra Du store Alpakka. Du kan finne informasjon om garnet her

DSA PUS Garn

Jeg har delt arbeidet inn i 6 steg. Jeg anbefaler at du følger den rekkefølgen jeg har satt opp. Klikk på linkene i listen under for å komme til en mer detaljert forklaring!

  1. Strikk bolen og ermene etter oppskrift.
  2. Klipp opp til armer på bolen
  3. Sy skuldersømmene sammen
  4. Sy fast ermene
  5. Plukke opp masker til hals
  6. Strikk hals etter oppskrift

Håper du synes forklaringene min var til hjelp. Det er selvfølgelig flere måter å gjøre dette på og du må finne den måten du er komfortabel med.

Når du er ferdig å feste tråder er det bare å ta på seg genseren og nyte den gode følelsen et hjemmestrikket plagg gir!

Husk å ta godt vare på strikkeplagget ditt. Er det i ull i garnet kan du godt lufte genseren istedet for å vaske den. Ved vask husk å følge vaskeanvisning på banderolen!

Jeg vil gjøre oppmerksom på at jeg ikke selger oppskriften på denne genseren eller deler den. Hvis du er interessert i oppskrift må du kontakte hun som har laget den. Lintein genseren er forøvrig utgitt som raglanoppskrift i bladet familien nr. 3 i 2019 og da med navnet Farmen-genseren. Også Lindteinjakken er utgitt i Familen nr.25 i 2018. Lindteinjakken har også isydde ermer. Du kan kontakte Familien for å kjøpe oppskrifter i tidligere utgitte blader hvis dere ønsker det.

Ha en fin strikkedag 🙂