Jeg reiste på et 2 dagers cruise med Color Line til Kiel i høst sammen med jobben. Vi fikk være turist noen timer i Kiel sentrum for litt shopping og rusling rundt i byen. Jeg rakk innom både kjøpesenter, kirke og sentrum og tok selvfølgelig noen bilder på min vei.

De lokale syklet for det meste i gatene og noen syklet med hunden sin på tilhenger. Om det er vanlig i Tyskland det vet jeg ikke, men søtt var det da! Shoppingtilbudet var bra, med både butikker på gateplan og et stort kjøpesenter. Prisene var lavere enn i Norge og utvalget mye større her….så kan anbefale shopping hvis du har tid til det da.

Søteste hundevognen

Både Bergen og Kiel er gamle hansabyer og tar du Åsane ut av ligningen er Kiel og Bergen ganske like i folketall. Selv om de begge har brostein i gatene så er ikke alt likt. Sentrum i Kiel er ganske lite og kompakt og selve byen bærer preg av å være en havneby med en god blanding av gamle seilbåter og moderne cruiseskip. Selv om det nok ikke var høysesong når vi var der føltes det ikke folketomt i gatene, mye skyldes nok at det er flere cruise som har faste ruter hit.

Nydelig kirke. Når jeg kommer til nye steder, må jeg alltid se på kirkene de har der. Det er et fast rituale jeg har som jeg ikke helt vet hvordan oppstod, men nå er det bare blitt sånn.
Some wooden miniature animals for sale in the street. Mini wooden pig in caption. Shopping tip!
Shopping tips!
An enormous bee i a tree, a school project
Bier er viktig!
Me, drinking beer on a street cafe
Øl er viktig….Årets siste utepils?

Avsluttet byturen med en halvliter 🙂 Følte det var litt obligatorisk siden jeg var i Tyskland og det var helg 🙂

Tips til andre reisende:

  • Det er ikke langt å gå fra båten til Shoppingsenter eller sentrum. Det er tegnet en blå strek på bakken som du kan følge helt fra der du går av båten og frem til hovedgatene i sentrum. Jeg vet ikke hvor langt den går, men det var enkelt å følge den. Følg den motsatt vei når du skal tilbake til båten også 🙂
  • Ta med euro til eventuell shopping, ikke alle butikker som tar kort. De fleste gjør det, men ikke alle.
Link til kart

https://goo.gl/maps/mYGUS5sNDNz6gVeE8